fbpx

Fondul V.I.S. CJE 2014

FONDUL „V.I.S. CJE” EDIȚIA A II-A

Informare lansare – prezentare fond

4000 lei vor fi acordaţi de către Fundaţia Comunitară Prahova

 pentru proiecte în sprijinul elevilor din colegiile si liceele  prahovene

prin Fondul „Voluntariat – Implicare – Sustenabilitate-V.I.S. CJE”


Fundaţia Comunitară Prahova lansează fondul Voluntariat – Implicare – Sustenabilitate – V.I.S. CJE, in data de 13 noiembrie 2014. Fondul s-a constituit prin organizarea evenimentului  filantropic „PARTY V.I.S.-Voluntariat – Implicare – Sustenabilitate”-editia a II-a, de catre Consiliul Judeţean al Elevilor Prahova (C.J.E.) impreunã cu partenerii:  Fundaţia Comunitarã Prahova şi Inspectoratul Şcolar Judetean Prahova, suma totalã de care va beneficia comunitatea fiind de 4000 lei.

Evenimentul s-a incadrat in seria activitãţilor de implicare a liceenilor în dezvoltarea comunitãţii şi urmãreşte creşterea capacitãţii de iniţiativã şi acţiune in rãndurile adolescenţilor.

Obiectivul principal al fondului este de a stimula grupuri de iniţiativă din liceele,colegiile prahovene  să dezvolte proiecte care să contribuie la producerea unor schimbări pozitive in comunitatea şcolarã.

Fondul „Voluntariat – Implicare – Sustenabilitate –V.I.S. CJE”va fi distribuit sub formă de granturi (finanţări nerambursabile). Din valoarea totală a fondului, de 4000 lei, vor fi finantate   granturi,  cu sume cuprinse intre 1000 si1500 lei.

În perioada 14 noiembrie-7 decembrie 2014 așteptăm din partea  grupurilor de inițiativă din colegiile, liceele prahovene, formulare de aplicatie pentru proiecte în beneficiul comunității şcolare. Un comitet de evaluare format din consultanţi colaboratori, va analiza propunerile de finanţare complete, urmând ca rezultatele evaluărilor să fie comunicate în data de 15 decembrie 2014.

Pentru detalii vă rugăm să consultaţi ghidul de finanţare.

De ce să aplici?

Pentru că prin acţiunile grupurilor de iniţiativă s-a demostrat că proiectele de mică anvergură pot produce schimbări semnificative în comunităţi.

Întotdeauna există la nivel local resurse insuficient valorificate. Puteţi apela la resurse locale, cum ar fi voluntarii din comunitate, sprijinul mediului de afaceri şi al autorităţilor locale, alţi actori direct interesaţi în dezvoltarea comunităţiişcolare.

Resursele financiare nu sunt cele mai importante, cu sume mici se pot obţine rezultate utile, atât pe termen scurt, cât şi pe termen lung. Resursa principală în cazul acestor proiecte o reprezintă oamenii – cu energia, dedicaţia şi abilităţile lor. Obiectivul principal al Fondului este de a contribui la dezvoltarea comunităţilor şcolareprahovene prin dezvoltarea voluntariatului şi implicării comunitare.

Fundaţia Comunitară Prahova este o organizaţie non-profit, cu sediul în Ploieşti, care îşi desfăşoară activitatea în judeţul Prahova. Misiunea Fundaţiei Comunitare Prahova este de a îmbunătăţi viaţa locuitorilor judeţului Prahova prin mobilizarea şi distribuirea de resurse în beneficiul iniţiativelor de dezvoltare locală. Servim comunitatea prin atragerea şi direcţionarea resurselor către cele mai importante domenii de dezvoltare, încurajăm implicarea civică şi iniţiativele cetăţenilor, ONG-urilor şi grupurilor de acţiune locală.  Totodată, servim donatorii (persoane fizice sau companii) prin identificarea împreună cu aceştia a celor mai bune mecanisme de implicare filantropică în acele arii în care contribuţia lor poate avea cel mai mare impact.  Valorile Fundaţiei Comunitare Prahova sunt: Transparenţa, Profesionalismul, Impactul pe termen lung, Creşterea calităţii vieţii.

Fondul „Voluntariat – Implicare – Sustenabilitate –V.I.S. CJE” este administrat de către Fundaţia Comunitară Prahova (www.fundaţiacomunitaraprahova.ro), organizaţie susţinută prin Programul Naţional de Fundaţii Comunitare (www.fundatiicomunitare.ro), iniţiat şi coordonat la nivel naţional de către Asociaţia pentru Relaţii Comunitare (www.arcromania.ro) în parteneriat cu Fundaţia pentru Parteneriat (www.repf.ro) şi cu Fundaţia PACT (http://fundatiapact.ro/), finanţat de Fundaţia Charles Stewart Mott (www.mott.org), Central and Eastern European Trust (www.ceetrust.org) şi Fundaţia Româno-Americană (www.rafonline.org).

Descarca aici arhiva cu documentele necesare procesului de aplicare și raportare.

Pentru mai multe informaţii despre acest Fond, vă rugăm să ne contactaţi la:

Alexe Isabela

Director Executiv

Tel. 0726-38.28.64

initiativa@fundatiacomunitaraprahova.ro

isabela@fundatiacomunitaraprahova.ro

Lasă un comentariu

Din 2013, prin programele și evenimentele pe care le desfășurăm, unim resursele locale cu cele mai importante nevoi locale, pentru a susţine proiecte inovative, care transformă judeţul nostru într-un loc în care ne dorim să trăim.

Link-uri utile