fbpx

8 Ore peste Program pentru o Cauza Buna


„8 hours overtime for a good cause” este un eveniment internațional în care profesioniști din diverse domenii rezolvă probleme ale organizațiilor non-profit, într-o seară de lucru peste program.

În loc să cerem bani pentru cauzele pe care le susținem, ne-am hotărât să cerem profesioniștilor să doneze o seară din timpul lor cu ceea ce au mai de valoare – experiența profesională.

Împărțiți pe echipe, ei vor lucra timp de 8 ore pentru a găsi soluții la problemele identificate de organizațiile participante și vor gândi împreună cu acestea planuri de gestionare, marketing, financiare etc., cât și pași concreți de acțiune în vederea atingerii obiectivelor curente ale organizațiilor.

Proiectele care vor ajunge în atenția voluntarilor profesioniști vor fi alese de către un juriu independent, în urma unui apel de proiecte. Juriul este format din persoane cu experiență în varii domenii: marketing, comunicare, financiar, resurse umane, juridic, management și strategie etc.

Fiecare organizație în parte va lucra împreună cu un mentor pentru a pregăti întâlnirea cu voluntarii profesioniști; astfel, reprezentanții proiectelor vor ști cum să prezinte cât mai eficient problema cu care se confruntă. Cu această imagine concretă a problematicii,  voluntarii profesioniști vor folosi cele 8 ore pentru a o soluționa.

În 2015 evenimentul s-a desfășurat simultan în 27 orașe din lume, din care 8 orașe din România. În Ploiești, evenimentul  a adunat 3 echipe de voluntari specialiști care au rezolvat 3 teme punctuale propuse de organizații non-profit. Implicarea voluntară a facilitatorilor, voluntarilor și a organizațiilor a însumat peste 360 de ore, adică 9 săptămâni de lucru ale unui angajat cu normă întreagă.

„Când au trecut cele 8 ore? Nu realizezi cum zboară timpul atunci când ești înconjurat de oameni dornici să-și împărtășească experiența pentru o cauza bună. Fără exagerare pot să spun că am petrecut timp de calitate în compania unor oameni de calitate. 8 hours overtime for a good cause – Ploiești este mai mult decât un eveniment. Este un fenomen care are impact imediat. Asociația Club Sportiv Roțile Schimbării a avut ocazia să cunoască oameni minunați, foarte buni în ceea ce fac, care își vor lăsa amprenta pozivitv asupra următoarelor activități ale asociației. Mulțumim Fundatia Comunitara Prahova și mulțumim tuturor celor care s-au implicat în acest proiect inedit”
Alexandra Olteanu, specialist comunicare, Asociația Club Sportiv Roțile Schimbării

Mai multe detalii sunt pe pagina evenimentului ploiesti.8-i.ro

Lasă un comentariu

Din 2013, prin programele și evenimentele pe care le desfășurăm, unim resursele locale cu cele mai importante nevoi locale, pentru a susţine proiecte inovative, care transformă judeţul nostru într-un loc în care ne dorim să trăim.

Link-uri utile