fbpx

Fondul V.I.S. CJE 2013

Fundaţia Comunitară Prahova lansează fondul „Voluntariat – Implicare – Sustenabilitate – V.I.S. CJE”, în data de 7 octombrie 2013. Fondul s-a constituit prin organizarea evenimentului  filantropic „PARTY V.I.S.- Voluntariat – Implicare – Sustenabilitate”, de către Consiliul Judeţean al Elevilor (C.J.E.) împreunã cu partenerii: Grupul de Iniţiativã pentru Fundaţia Comunitarã Prahova şi Inspectoratul Şcolar Judetean Prahova. Pentru constituirea fondului, Fundaţia Comunitară Prahova  a dublat fondurile mobilizate prin organizarea  evenimentului  filantropic „PARTY V.I.S.- Voluntariat – Implicare – Sustenabilitate”, suma totalã de care va beneficia comunitatea fiind de 5000 lei.

Evenimentul s-a încadrat în seria activitãţilor de implicare a liceenilor în dezvoltarea comunitãţii şi urmãreşte creşterea capacitãţii de iniţiativă şi acţiune în rândurile adolescenţilor.

Obiectivul principal al fondului este de a stimula grupuri de iniţiativă din liceele,colegiile prahovene  să dezvolte proiecte care să contribuie la producerea unor schimbări pozitive în comunitatea şcolarã.

Fondul „ Voluntariat – Implicare – Sustenabilitate – V.I.S. CJE” a fost  distribuit sub formă de granturi (finanţări nerambursabile). Din valoarea totală a fondului, de 5000 lei, vor fi finanțate  (două) granturi,  în valoare de 2500  lei fiecare.

Castigatorii Fondului ”V.I.S Voluntariat-Implicare-Sustenabilitate”, au inceput implementarea proiectelor din data de 01 decembrie 2013.

Aceștia sunt:

Grupul de Initiativa ”Voluntarii CNJM” din Colegiul National ”Jean Monnet” Ploiesti cu proiectul ”O ora nonformala” prin care vor reamenaja sala de sport de la demisolul cladirii centrale a Colegiul National „Jean Monnet” Ploiesti pentru practicarea tenisului de masă. Această sala, aflata la demisolul liceului, poate fi apoi utilizata atat pentru recreere, cat si pentru desfașurarea catorva ore de educație fizica. In afară de acestea, spațiul nou renovat poate fi mediul propice pentru anumite cluburi ale scolii, cum ar fi clubul de debate sau clubul de arta dramatica.
Grupul de initiativa este format din elevii Ana Maria Voicila, Alina Maria Moraru, Mihai Sergiu Stefan, Dimitra Adriana Halichias, Mihai Valentin Petre și profesorii coordonatori Gratiana Popescu si Violeta Maria Visinescu.

 

Grupul de Initiativa ”Economistii” din Colegiul Economic ”Virgil Madgearu” Ploiesti cu proiectul ”Festival de Teatru Scena” prin care vor organiza un festival de teatru in care isi propun sa implice cat mai multi elevi in activitati extracurriculare din domeniul cultural si sa incante publicul larg cu talentul si abilitatile lor artistice.
Grupul de initiativa este format din elevii Ana Maria Neacsu, Helen Costea, Andreea Maria Stan, Diana Pura si profesorii coordonatori Stefania Petrescu, Gabriela Nistoroiu si Florentina Badea.

Fondul „Voluntariat – Implicare – Sustenabilitate -V.I.S. CJE” este administrat de către Fundaţia Comunitară Prahova (www.fundaţiacomunitaraprahova.ro), organizaţie susţinută prin Programul Naţional de Fundaţii Comunitare (www.fundatiicomunitare.ro), iniţiat şi coordonat la nivel naţional de către Asociaţia pentru Relaţii Comunitare (www.arcromania.ro) în parteneriat cu Fundaţia pentru Parteneriat (www.repf.ro) şi cu Fundaţia PACT (http://fundatiapact.ro/), finanţat de Fundaţia Charles Stewart Mott (www.mott.org), Central and Eastern European Trust (www.ceetrust.org) şi Fundaţia Româno-Americană (www.rafonline.org).

Pentru mai multe informaţii despre acest Fond, vă rugăm să ne contactaţi la:

Mihăilă Isabela

Director Executiv

Tel. 0729-457.963

initiativa@fundatiacomunitaraprahova.ro
isabela@fundatiacomunitaraprahova.ro

 

Mădălina Tuinete

Manager granturi

madalina@fundatiacomunitaraprahova.ro
Tel. 0729-457.965

Lasă un comentariu

Din 2013, prin programele și evenimentele pe care le desfășurăm, unim resursele locale cu cele mai importante nevoi locale, pentru a susţine proiecte inovative, care transformă judeţul nostru într-un loc în care ne dorim să trăim.

Link-uri utile