fbpx

Implică-te

Chiar dacă nu putem schimba lumea, fiecare dintre noi ne dorim să trăim într-o lume mai bună!

Pasul 1

Verifică în contabilitate cifra de afaceri estimată a companiei aferentă anului fiscal în curs.

Pasul 2

Calculează suma pe care o poți sponsoriza și deduce din plata impozitului pe venit 

Pasul 3

Donează pentru o cauză care are nevoie de ajutorul tău!

Imaginează-ți dacă ar exista o modalitate prin care să îți poți direcționa ajutorul și donațiile pentru a rezolva problemele cu care comunitatea ta se confruntă!

Sunt atât de multe cauze care merită susținute.

De unde începi? În ce domeniu? Ce resurse ar fi necesare pentru a produce impact?

Fundația Comunitară Prahova te ajută să găsești cele mai bune răspunsuri și îți oferă mecanisme prin care poți face o schimbare în județul tău!

Alege să fii parte din schimbarea în bine pe care o facem în Prahova!

Implică-te fără nici un cost și redirecționează o parte din impozitul pe venit sau profit!

ACEASTA NU ESTE O DONAȚIE, este alegerea ta de a direcționa parte din impozitul pe venit sau profit pe care l-ai plătit sau o să-l plătești statului.

În cazul în care alegi să nu direcționezi acest procent, întreaga sumă va fi virată către bugetul de stat.

În cei 8 ani de activitate am susținut 165 de proiecte județene și 18 burse, am implementat 16 proiecte comunitare și am ajutat 9 cazuri medicale cu suma totala de 1.326.725 lei împreună cu 75 de companii și fundații naționale și 1000 de donatori individuali.

CUM FOLOSIM CONTRIBUȚIA TA

Întreaga sumă redirecționată va fi folosită în cele două programe majore pe care le continuăm:

1. Ajutor de urgență pentru familii vulnerabile, persoane pentru care o pierdere cât de mică a veniturilor devine o problemă dramatică în întreținerea familiei. Ajutorul constă în pachete cu alimente de bază și produse de igienă.

2. Burse pentru elevi, acum mai mult ca oricând este nevoie să ajutăm tinerii care fac eforturi să exceleze într-un domeniu, însă resursele familiilor lor sunt din ce în ce mai puține.

Cum se poate realiza

Dacă reprezinți o companie este simplu să redirecţionezi 20% din impozitul pe profit sau pe venit (în cazul micro întreprinderilor) în baza unui contract de sponsorizare. Sponsorizarea este deductibilă din impozitul înregistrat, în baza legală impusă de Codul Fiscal 20% din impozitul pe profit sau venit (în cazul micro întreprinderilor) și nu mai mult de 0,75% din cifra de afaceri.

Fundația Comunitară Prahova este înregistrată în  Registrul entităților pentru care se acordă deduceri fiscale – Decizia ANAF nr. 294404 din 3.04.2019.

Alegi, astfel, ca o parte din impozitul pe care îl datorezi către bugetul de stat să ajute familiile vulnerabile și tinerii elevi prin fondul de burse.

Ia legătura cu noi prin mail la isabela@fundațiacomunitarăprahova.ro sau telefon 0726-38.28.64 pentru a putea să semnăm contractul de sponsorizare cât mai ușor.

 

Dacă în 2020 ai avut venituri din activități independente/agricole, drepturi de proprietate intelectuală și cedarea folosinței bunurilor, poți realiza redirecționarea a 3,5% din impozitul pe venit completând în Declarația Unică, Capitolul I Secțiunea 6 punctul 2 cu datele Fundației Comunitare Prahova. Astfel, 3,5% din impozitul pe veniturile realizat de tine în 2019 vor fi redirecționate pentru a susține familiile vulnerabile și bursele pentru tinerii elevi.

Declarația Unică, Capitolul I Secțiunea 6 Punctul 2

Susţinerea unei entităţi nonprofit/unităţi de cult

Denumire entitate nonprofit/ unitate de cult: Fundaţia Comunitară Prahova

Cod de identificare fiscală a entităţii nonprofit/unităţii de cult: 31863281

Cont bancar (IBAN): RO61 RNCB 0205 1348 8900 0001

Suma (lei) * nu trebuie completată

Dacă ai fost angajat în 2020 poți completa Formularul 230 secțiunea II.A.1. și secțiunea II.B.2. cu datele Fundației Comunitare Prahova. Astfel, 3,5% din impozitul pe venit va fi redirecționat pentru a susține familiile vulnerabile si fondul de burse.

  • pentru a completa online trebuie să ai aplicația Adobe Reader descarcată
  • Descarcă Formularul 230 precompletat cu datele Fundației Comunitare Prahova de aici
  • Completează liniile editabile cu majuscule
  • Semnează-l cu semnătura olografă*

*click pe editare, click Fill & Sign, click simbol stilou și semnezi la Semnătură Contribuabil, poți desena semnătura cu mousse-ul sau poți încărca  o poză cu ea, la final salvezi documentul

Cum poți trimite formularul 230 completat?

PÂNĂ LA DATA DE 25 MAI 2021

Direct la Administrația Financiară de care aparții (fără nici un alt document din partea angajatorului)

Prin programele noastre te ajutăm să faci bine mai ușor, cu un impact mai mare! De aceea dacă ești pregătit să te implici în comunitate ia legătura cu Fundația Comunitară Prahova și împreună facem o schimbare care contează!

Din 2013, prin programele și evenimentele pe care le desfășurăm, unim resursele locale cu cele mai importante nevoi locale, pentru a susţine proiecte inovative, care transformă judeţul nostru într-un loc în care ne dorim să trăim.

Link-uri utile