fbpx

Fondul Științescu, antrenor de fapte bune. Expotehnica: „Copiii trebuie sprijiniți pentru că sunt lacune mari în sistemul educațional!”

Fondul Științescu, derulat de Fundația Comunitară Prahova, finanțează proiecte educaționale în mai multe localități din județ. Totul este posibil grație donațiilor realizate de anumite firme care au înțeles că a crea mai multe opțiuni educaționale pentru copii reprezintă o șansă în plus. SC Expotehnica este una dintre societățile care a sprijinit financiar implementarea proiectelor pro-știință. „Copiii trebuie sprijiniți pentru că sunt lacune mari în sistemul educațional”, susține Mihai Vrabie, directorul general al Expotehnica.

Fondul Științescu, derulat anual de Fundația Comunitară Prahova, a reușit să strângă, laolaltă, nu doar oameni pasionați de științe și voluntari locali, dar și donatori, care au înțeles importanța implicării în comunitatea locală.

Poveștile de succes din Prahova ale lui Științescu sunt dovada că din fondurile donate a fost posibilă achiziționarea de echipamente pentru școli, inclusiv pentru cele din mediul rural, dar și că programele derulate au dat șansa unor copii să experimenteze, să observe sau să descopere frumusețea științelor, dincolo de curiozitatea specifică vârstei.

De altfel, Științescu este despre implicarea comunității locale, despre profesori inimoși sau alți oameni pasionați de știință, dar și despre generozitate, acea calitate remarcabilă prin care faptele bune prind viață.

Una dintre companiile care au sprijinit financiar proiectele locale ale Fondului Științescu, derulat de Fundația Comunitară Prahova este Expotehnica.

Înființată în anul 1998, compania prahoveană Expotehnica s-a axat pe furnizarea de scule și unelte profesionale de înaltă tehnologie, punând accent pe calitatea produselor livrate, precum și pe prestarea de servicii cu profesionalism.

Recunoscută ca fiind numărul 1 pe piața de vânzare a echipamentelor în Europa Centrală și de Est, compania Expotehnica este distribuitor de scule electrice profesionale și utilaje de la producători de renume mondial precum Bosch și Makita, fiind, totodată, reprezentantă și importator al echipamentelor Hyundai, pentru o gamă largă de produse performante, printre care generatoare de curent, aparate de sudură, compresoare și pompe submersibile. Expotehnica oferă clienților suport tehnic de calitate, dar și un raport calitate-preț corect.

„Dacă avem posibilitatea să ajutăm, ajutăm. Am avut posibilitatea să ajutăm Fundația Comunitară Prahova și am aflat despre proiectele educaționale derulate”, spune Mihai Vrabie, directorul general al companiei Expotehnica, care ne-a povestit că societatea sprijină inclusiv construirea unei chilii la Muntele Athos.

Acționarul majoritar al Expotehnica, Mihai Vrabie, a vorbit și despre rolul soluțiilor inovative în tot ce înseamnă dezvoltare și cercetare, dar și despre faptul că, din păcate, la această oră, există discrepanțe mari în actualul sistem de educație.

„Copiii trebuie sprijiniți pentru că sunt lacune mari în sistemul educațional. Există discrepanțe mari și dezechilibre în actualul sistem de educație”, susține Mihai Vrabie, directorul general al Expotehnica, precizând că, din păcate, mulți dintre tineri nu se mai ghidează după valori și principii.

Fondul Științescu este însă, prin proiectele originale care au fost implementate în școlile atât din mediul urban, cât și rural, programe de care s-au bucurat mulți copii, o alternativă pentru sistemul educațional.

Științescu este despre mișcarea pro-științe, despre implicarea cadrelor didactice care propun proiecte originale, despre copiii care descoperă, unii pentru prima dată, tainele fenomenelor naturale. Este despre cei care îmbrățișează, tot pentru prima dată, materii precum chimia, fizica ori matematica. Iar sumele strânse anual fac posibilă ca această mișcare pro-științe, care are drept scop cultivarea curiozității științifice a copiilor, să prindă viață. Științescu este, însă, deopotrivă și despre implicarea comunității locale, care poate deveni, incubator de fapte bune prin implicare civică.

Lasă un comentariu

Din 2013, prin programele și evenimentele pe care le desfășurăm, unim resursele locale cu cele mai importante nevoi locale, pentru a susţine proiecte inovative, care transformă judeţul nostru într-un loc în care ne dorim să trăim.