fbpx

Portret de donator. Clinica stomatologică Ina Dent despre Fondul Științescu: „Ne interesează viitorul copiilor noștri!”

Fondul Științescu, derulat de Fundația Comunitară Prahova, nu ar putea fi implementat la nivelul școlilor din județ dacă în spatele mișcării pro-științe nu s-ar afla un grup de firme care să sprijine financiar proiectele locale. Clinica stomatologică Ina Dent, din Ploiești, este unul dintre donatori. „Ne interesează viitorul copiilor noștri!”, susțin reprezentanții Clinicii stomatologice Ina Dent.

În spatele poveștilor de succes de la școlile din Prahova, unde au fost derulate, prin Fondul Științescu, proiecte educaționale, se află alți eroi, cei care au înțeles necesitatea de a se implica în comunitatea locală.

Gestul lor de a sprijini financiar mișcarea pro-științe a făcut posibilă dotarea unor școli cu echipamente, dar cel mai important este că a dat șansa unor copii, indiferent că locuiesc în mediul urban sau rural, să poată cultiva o relație bună cu disciplinele științifice.

Printre cei care au ales să finanțeze Fondul Științescu se numără Clinica stomatologică Ina Dent.

Situată în Ploiești, Clinica stomatologică Ina Dent a reușit să devină cel mai eficient cabinet stomatologic din Prahova, nu doar prin investițiile în aparatura de ultimă generație, dar și prin colectivul de medici bine instruiți și prin personalul calificat.

Cu materiale atent selecționate și cu tehnologii de ultimă generație, Clinica stomatologică Ina Dent și-a propus și a reușit să ofere știință și tehnologie de cea mai înaltă performanță.

Despre știință și tehnologie este vorba și la Fondul Științescu, care își propune și a reușit ca, prin proiectele derulate la nivelul școlilor, să ofere o alternativă pentru actualul sistem de învățământ… O modalitate prin care știința a devenit mult mai atractivă pentru copiii care, cine știe, vor deveni la rândul lor mentori pentru alți copii.

Reprezentanții Clinicii stomatologice Ina Dent susțin că sprijinirea Fondului Științescu a venit de la sine, având în vedere că acțiunea vizează derularea de proiecte educaționale. Iar povestea a început când un prieten a povestit despre Fondul Științescu destinat acestei mișcări pro-știință. Așa au prins viață proiectele care au impact pe termen lung.

„Ne interesează viitorul copiilor noștri”, susține medicul dentist Valentina Pîrvu, administratorul Clinicii stomatologice Ina Dent.

Faptul că fundația Comunitară Prahova are o politică transparentă cu privire la modul de cheltuire a fondurilor a reprezentat un alt atuu.

În plus, să nu uităm că la Clinica Stomatologică Ina Dent misiunea este să ofere știință și tehnologie.

La fel și în cazul proiectelor pro-știință derulate la nivelul școlilor, unde profesori dedicați, dar mai ales pasionați să dezvăluie copiilor interesanta lume a științelor,  au aplicat pentru obținerea de finanțare prin Fondul Științescu. Așa a apărut primul microscop digital într-o școală situată la mai bine de 50 de kilometri de Ploiești și așa s-a ajuns ca zeci de copii, îmbrăcați în halate albe, să devină interesați de fenomenele naturale sau să îmbrățișeze materii considerate până nu demult rigide.

Pentru că, în spatele unei inițiative locale sunt oameni care se dedică și sprijină acele cauze care conduc la un viitor mai bun.

Iar Fondul Științescu este despre acele proiecte pe termen lung care prind sens, despre oamenii din spatele mișcării pro-științe, dar și despre cei care reușesc să sprijine și să aplaude faptele bune care prind viață în comunitatea locală.

Totul însă devine palpabil în momentul în care, finanțând un proiect, poți transforma visele în realitate.

Până la urmă acesta este rolul Fondului Științescu. De a oferi aripi generației de mâine… Iar Clina Stomatologică Ina Dent a reușit, prin finanțările făcute, ca mai multe idei și proiecte să prindă viață în diverse localități din județ. Să transforme, pentru „micii cercetători” o simplă experiență într-una cu adevărat memorabilă.

Lasă un comentariu

Din 2013, prin programele și evenimentele pe care le desfășurăm, unim resursele locale cu cele mai importante nevoi locale, pentru a susţine proiecte inovative, care transformă judeţul nostru într-un loc în care ne dorim să trăim.

Link-uri utile