fbpx

Solidaritate, spirit civic și responsabilitate pentru comunitatea locală. Class Beton, despre Fondul Științescu: „Trebuie să susținem educația!”

Fondul Științescu, lansat de Fundația Comunitară Prahova, a început să-și facă simțită prezența tot mai pregnant în localitățile unde proiectele educaționale au prins viață. Class Beton este una dintre societățile care a finanțat Fondul Științescu. „Trebuie să susținem educația. Am considerat că aceste proiecte sunt importante pentru infrastructura educațională”, spune George Țapu, cel care crede că proverbul „Omul sfințește locul” se adeverește și în cazul Fondului Științescu.

În spatele proveștilor de succes legate de Fondul Științescu, pe care deopotrivă elevii și profesorii le împărtășesc, stau cei care au crezut că infrastructura educațională joacă un rol important și au sprijinit financiar derularea proiectelor la nivelul unor școli din Prahova.

Interlocutorul nostru, George Țapu, ne-a povestit cum a ajuns Class Beton să sprijine Fondul Științescu, derulat, prin Fundația Comunitară Prahova, în mai multe localități din județ.

Înființată în 2009, Class Beton a devenit rapid un brand pe piața construcțiilor și reușește, în fiecare zi, să fie prezentă acolo unde viitorul se clădește la propriu.

Cu trei stații de betoane funcționale în Prahova și cu o adevărată flotă de utiliaje, dar și cu investiții majore în tehnologizarea producției de agregate, Class Beton a devenit lider pe piața construcțiilor, punând accentul pe fabricarea agregatelor și betoanelor, dar și pe calitatea serviciilor oferite. Iar acest lucru se traduce prin mobilizare  și prin multă muncă în echipă…

„Am considerat că aceste proiecte sunt importante pentru infrastructura educațională!”

Care este legătura între Class Beton și Fondul Științescu? Class Beton este una dintre societățile care se află în spatele poveștilor de succes derulate în mai multe școli din Prahova, oferind sprijin financiar pentru derularea proiectelor educaționale.

De data aceasta vorbim tot despre mobilizare și implicare, dar la nivelul comunității locale. Pentru că mișcarea pro-științe nu ar fi fost posibilă dacă nu ar fi existat acte filantropice. Astfel, sumele strânse pe plan local au ajuns apoi la școli.

„Am simțit că trebuie să punem umărul, pentru că educația este de bază. Trebuie să susținem educația. Am considerat că aceste proiecte sunt importante pentru infrastructura educațională”, spune George Țapu, cel care crede că proverbul „Omul sfințește locul” se adeverește și în cazul Fondului Științescu.

„M-am bucurat nespus când am văzut că Fundația Comunitară Prahova a reușit, într-un mod transparent, să sprijine implementarea proiectelor educaționale”, susține George Țapu.

Fondul Științescu oferă, de altfel, posibilitatea copiilor să se familiarizeze cu știința și tehnologia într-un mod altfel decât cel clasic. Le dă posibilitatea de a-și dezvolta pasiunea, de exemplu, pentru chimie, fizică, față de fenomenele naturale sau de matematică…

Fondul Științescu oferă însă și posibilitatea achiziționării de echipamente pentru școală, iar proiectele educaționale prind viață grație unor profesori inimoși.

„Profesorii care s-au implicat în aceste proiecte merită felicitați, pentru că s-au documentat să atragă finanțare și au reușit să aducă știința pe primul plan nu doar în școlile din mediul urban, ci și în mediul rural. Am considerat că aceste proiecte, derulate prin Fundația Comunitară Prahova, sunt importante pentru că putem susține inițiativa locală”, ne-a povestit George Țapu, care crede în nevoia de proiecte inovative în științe.

De departe însă, finanțarea Fondului Științescu dovedește solidaritate, spirit civic, dar și un grad ridicat de responsabilitate socială. Iar Class Beton dovedește că nu face rabat de la ceea ce înseamnă implicare în dezvoltarea comunității locale.

 

Lasă un comentariu

Din 2013, prin programele și evenimentele pe care le desfășurăm, unim resursele locale cu cele mai importante nevoi locale, pentru a susţine proiecte inovative, care transformă judeţul nostru într-un loc în care ne dorim să trăim.

Link-uri utile