fbpx

Știi ce urmează după Black Friday?

Știi ce urmează după Black Friday?

Ziua internațională a faptelor bune, #GivingTuesday.

De #GivingTuesday, oameni din întreaga lume sărbătoresc o zi pentru a dărui. Planifică și tu o acțiune frumoasă pentru a face lumea un pic mai bună și pentru a participa la ziua mondială a faptelor bune. Descoperș cum te poți implica – alături de compania ta, organizația non-profit din care faci parte sau individual, ca om de bine care vrea să ajute.

Daca in luna noiembrie avem zile dedicate shopping-ului precum Black Friday si Cyber Monday deja adoptate la nivel international, ce ar fi sa avem si o zi in care sa sarbatorim si sa incurajam generozitatea si implicarea sociala, pentru a-i sprijini pe cei care au nevoie de ajutor.

De la aceasta idee au pornit cei din echipa de la 92Y Belfer Center for Innovation & Social Impact – un  centru cultural din New York,  Statele Unite, care au creat #GivingTuesday. Lansata in 2012 #GivingTuesday a devenit o miscare internationala adoptata de peste 90 de tari.

#GivingTuesday pune in valoare generozitatea oamenilor si puterea de comunicare a social media, creand o miscare ce aduce impreuna ONG-uri, institutii publice, companii si oameni de bine pentru a incuraja implicarea in comunitate.

#GivingTuesday se sarbatoreste in ultima marti din luna noiembrie, ziua in care te invitam sa fi alaturi de noi, sa daruiesti, sa voluntariezi, sa dai ceva inapoi comunitatii din care faci parte si sa iti indemni pretenii sa faca la fel.

Anul acesta #GivingTuesday se sarbatoreste pe 28 noiembrie.

În România #GivingTuesdayRo este coordonat de Envision România, Asociația pentru Relații Comunitare și TechSoup. Pentru inspirație și înscriere, urmăriți:   

https://www.facebook.com/events/118940592124137/

https://www.facebook.com/GivingTuesdayRo/

https://givingtuesday.ro/

Lasă un comentariu

Din 2013, prin programele și evenimentele pe care le desfășurăm, unim resursele locale cu cele mai importante nevoi locale, pentru a susţine proiecte inovative, care transformă judeţul nostru într-un loc în care ne dorim să trăim.

Link-uri utile