Problemele și nevoile celor din jurul nostru sunt din ce în ce mai multe. Vrei mereu să ajuți, dar câteodată poate fi copleșitor. Nu știi cum să ajuți, poate nu știi ce cauză să susții, unde să o găsești sau poate pur și simplu simți că vrei să faci mai mult pentru comunitatea în care trăiești.
La Cercul Faptelor Bune, găsești răspunsuri la întrebările tale și ai oportunitatea de a face o diferență reală în viața celor din jur. 💡
Următoarea ediție va avea loc pe 28 mai 2024. Află mai multe detalii aici.
Cercul Faptelor Bune este un eveniment filantropic pe care îl organizăm la Fundatia Comunitară Prahova de 10 ani. 10 ani în care am fost cu toții martorii unor povești incredibile despre implicare, susținere și speranță. În cele 15 ediţii organizate până acum am reușit, împreună, să ajutăm 43 de proiecte importante pentru comunitate să își continue activitatea și să facă fapte bune.
”Cercul Faptelor Bune” este mai mult decât un simplu eveniment. Este o comunitate mare de oameni inimoși și implicați, din oraș sau din întreg județul, care nu se opresc la simpla observare a problemelor din jur, ci își unesc forțele și resursele pentru a le rezolva cu hotărâre și compasiune. Cu fiecare prezență, acțiune și donație, demonstrează că spiritul comunității este o realitate vie, din care facem parte cu toții. Cercul Faptelor Bune se mărește atunci când fiecare dintre noi renunță la a mai sta deoparte și alege să se implice.
”Cercul Faptelor Bune” oferă persoanelor care doresc să determine o schimbare socială, oportunitatea de a se implica împreună pentru un impact vizibil și vizează crearea unei comunități conectate, cu oameni ce vor să susțină financiar proiecte sustenabile în care cred.
”Cercul Faptelor Bune” este un proiect organizat de Fundația Comunitară Prahova și este parte din rețeaua națională TFN România, o inițiativă a Asociației pentru Relații Comunitare și The Funding Network UK.
Cum funcţionează Cercul Faptelor Bune?
Pasul 1. Selectăm. Membrii Cercului Faptelor Bune selectează 3 proiecte pentru a fi prezentate în cadrul evenimentelor anuale. Fiecărui proiect își propune să atragă în cadrul evenimentului o sumă fixă.
Pasul 2. Ne întâlnim aual în cadrul evenimentului de atragere de fonduri. Fiecare proiect este prezentat 6 minute de către un membru al organizaţiei sau de către un beneficiar. După prezintarea proiectului, participanții la eveniment pot pune întrebări de clarificare despre proiect. Astfel se creează o relați mai aropiată de încredere și cunoaștere. În cadrul unui eveniment de Cercul Faptelor Bune, cunoaștem îndeaproape cauzele care se prezintă și oamenii care participă la eveniment.
Pasul 3. Donăm. Organizaţiile invitate ies din sală şi începem să ne gândim dacă am dona vreo sumă, cât şi pentru care proiect. Poţi să te gândeşti cât ai vrea să donezi şi apoi semnezi un angajament de donaţie sau poţi plăti pe loc. Poţi să nu donezi nimic! Dacă însă decizi să donezi, trebuie să ştii că donaţia minimă este de 50 RON.
Pasul 4. Susținem impementarea proiectelor și comunicăm rezultatele. Ne asigurăm toate activitățile sunt realizate cu impactul promis, iar rezultatele sunt communicate către tine şi către toţi donatorii, cât și alte veşti despre cei pe care i-am ajutat împreună. Astfel vom vedea cu toţii ce am schimbat cu banii noştri.
Pasul 5. Ţinem legătura. Nu ne oprim aici. ne întâlnim din nou cu alte proiecte propuse de membrii grupului. Dacă vrei, poţi să fii şi tu unul dintre cei care ne ajută să găsim oameni şi proiecte, despre care tu crezi că schimbă ceva în bine şi poţi deveni membru al cercului.
Hai în Cerc! Poți fi membru al Cercului Faptelor Bune sau poți aplica pentru a primi finanțare!