fbpx

Climathon Ploiești 2024

Cum putem reduce cantitatea de deșeuri generată de către comunitate?

Alătură-te celui mai important eveniment de inovație pe teme de mediu din lume!

Climathon 2024 Ploiești

Dorești să fii parte din schimbare, să lucrezi alături de persoane pasionate și să vezi că ideile tale prind viață și schimbă în bine orașul tău? Înscrie-te la Climathon Ploiești! Echipa ta ar putea dezvolta următoarea soluție câștigătoare pentru un Ploiești curat.

Climathon Ploiești se va desfășura în perioada 15-16 iunie, în format fizic, la Ploiești (locația va fi anunțată în următoarea perioadă). Scopul nostru este să aducem în același loc oameni și echipe interesate de sustenabilitate și mediu din Ploiești și împrejurimi, pentru a dezvolta idei și soluții inovatoare pentru comunitate!

Ce vei găsi în cadrul Climathon Ploiești

O comunitate de experți în domeniul mediului și sustenabilității și oameni implicați, asemenea ție, cu care te vei conecta și vei colabora pentru a rezolva provocarea "Un Ploiești Curat: Cum putem reduce cantitatea de deșeuri generată de comunitate?"

 

Îndrumare din partea mentorilor și facilitatorilor și acces la materiale inspiraționale pentru definirea soluției propuse.

Aplică acum

Înscrieri deschise Climathon Ploiești

De ce tema

“Reducerea cantității de deșeuri generată de către comunitate” pentru Climathon Ploiești

Pentru că suntem conștienți că totul pornește de la noi, de la fiecare dintre noi. În prezent, consumăm într-un ritm alarmant, generând cantități tot mai mari de deșeuri care afectează mediul înconjurător și sănătatea noastră. Ne dorim să schimbăm această direcție, iar reducerea cantității de deșeuri generată este primul pas către un mod de viață mai sustenabil și mai responsabil.

Pentru că vrem să ne bucurăm de străzi curate, de aerul proaspăt și de un peisaj urban care să reflecte adevărata frumusețe a orașului Ploiești. Ne dorim să redescoperim conexiunea cu mediul înconjurător și să creăm un oraș în care fiecare pas pe care îl facem să fie o plăcere și o bucurie, nu o preocupare constantă legată de gunoaiele pe care le întâlnim în drumul nostru.

Citește regulamentul pentru Climathon Ploiești

De ce să participi

Pe parcursul celor 2 zile ale evenimentului, vei avea parte de o mulțime de oportunități care să te ajute să-ți conturezi ideea pentru Ploieștiul curat pe care îl merităm și de care vrem să ne bucurăm.

Câteva avantaje

pe care le vei avea participând la Climathon Ploiești

🏆Premii

5.000 de euro pentru cea mai bună idee care ne ajută să ne îndreptăm către viitorul pe care ni-l dorim pentru orașul nostru.

🎓Mentorat

Vei avea parte de sesiuni de mentorat atât pe teme ce țin de mediu, cât și pe tehnici de brainstorming & pitching.

💡Know How

Vei avea acces la resurse care să te ajute să-ți concretizezi ideea, iar noi te echipăm cu tool-urile și instrumentele necesare lucrului eficient în echipă.

🎯Potențial

Echipa câștigătoare va fi preselectată pentru ediția 2024 Romania ClimAccelerator – Pitch Day Idea stage

Cine se poate înscrie

De la experți în politici publice, antreprenori și oameni de business, până la programatori, studenți, oameni cu viziune și cercetători – cu toții sunt așteptați să facă schimb de idei pe problema reducerii cantității de deșeuri din oraș.

Te poți înscrie atât individual, cât și în echipă de maximum 5 persoane. La eveniment vor fi selectate pentru participare 5 echipe de câte 5 persoane.

Cum se va desfășura

Calendarul de desfășurare:

29.04.2024 – 02.06.2024 – perioadă de înscrieri
Înscrieri 25%
03.06.2024 – 10.06.2024 – selecție participanți
Selecție 50%
11.06.2024 – 13.06.2024 – anunțare participanți
Anunțarea câștigătorilor 75%
15.06 – 16.06.2024 – Climathon Ploiești
Climathon Ploiești 100%

Despre Climathon

Climathon mișcarea globală inițiată de EIT Climate-KIC a fost organizat pentru prima oară în 2015 și până în prezent a adus împreună peste 30.000 de participanți din 1.000 de evenimente organizate peste tot în lume.

Impact Hub Bucharest a organizat 2 ediții în 2019 și 2021, unde 4 echipe au răspuns la cele mai presante provocări adresate în capitală și au primit premii în valoare totală de 14.000 de euro.

Aici poți găsi mai multe detalii despre ediția din 2019.

Aici poți citi despre ediția din 2021.

Partener

Raiffeisen Bank are peste 20 de ani de activitate pe piața bancară din România și peste 2,22 milioane de clienți, persoane fizice și juridice. Banca are peste 4.600 de angajați, 300 de agenții în toată țara, 660 de ATM-uri, 450 de mașini multifuncționale (MFM-uri) și o rețea de peste 25.600 de POS-uri.

Organizatori

EIT Climate-KIC este o comunitate a cunoașterii și inovării (CCI), care lucrează pentru a accelera tranziția către o societate zero-carbon și rezilientă la schimbările climatice. În ultimii 10 ani, programul accelerator al EIT Climate-KIC a fost principalul furnizor de soluții de inovare climatică, cu peste 1.500 de soluții acceptate și aproape 1 miliard de euro de capital garantat.

Impact Hub Bucharest este spațiul dinamic în care profesioniști și antreprenori lucrează pentru dezvoltarea proiectelor și inițiativelor de business. Încă din 2012, Impact Hub Bucharest este primul spațiu de coworking din România, cu o comunitate de peste 3.000 de membri în București, iar la nivel global organizația este prezentă în peste 100 de locații din peste 50 de țări. Misiunea Impact Hub Bucharest este de a susține ecosistemul antreprenorial oferind programe de accelerare a startupurilor și finanțare directă, precum și cea mai mare platformă online de educație antreprenorială.

Fundația Comunitară Prahova a fost fondată în 2013. Prin programele și evenimentele pe care le desfășurăm, unim resursele locale (timp, expertiză, fonduri) cu cele mai importante nevoi locale, pentru a susţine proiecte inovative, care transformă judeţul nostru într-un loc în care ne dorim să trăim.

În cei peste 10 ani de activitate am susținut 250 de proiecte județene și 89 burse, am implementat 27 de proiecte comunitare și am ajutat 25 cazuri medicale cu suma peste 1.000.000 euro împreună cu peste 145 de companii și fundații naționale și1.150 de donatori individuali. Pentru mai multe detalii, accesați.  www.fundatiacomunitaraprahova.ro

Din 2013, prin programele și evenimentele pe care le desfășurăm, unim resursele locale cu cele mai importante nevoi locale, pentru a susţine proiecte inovative, care transformă judeţul nostru într-un loc în care ne dorim să trăim.

Link-uri utile