Fundația Comunitară Prahova se alătură efortului național și internațional pentru a sprijini umanitar comunitatea ucraineană și intervențiile umanitare de urgență în zona granițelor României cu Ucraina.

Lansăm Fondul Solidari pentru Ucraina, facem apel la sponsorizări și donații pentru a acționa acolo unde este cea mai mare nevoie.

Simțim nevoia să ajutăm o națiune aflată într-un dezastru umanitar, să ajutăm oamenii care fug din calea bombelor, dintr-o țară care este ținta unui act de agresiune al Rusiei asupra suveranității și integrității teritoriale.

La granița noastră sunt trei categorii de refugiați ucraineni:

· cei care sunt în tranzit spre alte țări

· cei care doresc să rămână în țara noastră și au nevoie de asistență ca să se întâlnească cu rude și prieteni români

· cei care doresc să rămână în țara noastră și au nevoie de asistență de bază precum cazare, mâncare, întreținere și integrare

Afluxul actual la granița României este mii de refugiați pe oră. Ne informăm constant ca să înțelegem cum evoluează nevoile refugiaților.

Care sunt nevoile?

*listă în actualizare

Termen scurt

Asistență de bază oferită refugiaților aflați în tranzit prin România constând în cazare, hrană, medicamente, traducători și asistență socială. Pentru Cernăuți achiziționarea și livrarea de generatoare de mare putere, provizii medicale și transportul celor din Ucraina..

Termen mediu

Servicii de cazare și hrană pentru refugiații care decid să rămână în România, servicii de asistență socială și psihologică, servicii medicale, educație non-formală pentru copii..

Termen lung

Integrare socială prin asigurarea de cursuri de limbă și de locuri de muncă.

Donează și implică-te alături de noi!

Cum?

1. Prin plată online securizată (mobilpay) - https://mpy.ro/2py1qrer

2. Prin transfer online -

Fundația Comunitară Prahova

CIF 31863281

Cont  RO61RNCB0205134889000001

Banca Comerciala Romană

3. Pentru persoane juridice - contract de sponsorizare

Coordonăm atragerea de fonduri pentru a direcționa ajutorul financiar către următoarele obiective umanitare:

•          Asistență imediată la graniță pentru refugiații care tranzitează România,

•          Asistență pe termen mediu și lung pentru refugiații care tranzitează sau aleg să rămână temporar sau definitiv în România,

•          Sprijin umanitar acordat în parteneriat cu Fundația Comunitară Timișoară către Cernăuți (cele două orașe sunt înfrățite) pe baza cererilor din acest oraș.

Fundația Comunitară Prahova face parte dintr-un grup de lucru la nivel național al societății civile, coordonându-se și informându-se la fața locului în legătură cu nevoile urgente și reale ale refugiatilor și, evaluând în ce măsura în care acestea sunt sau nu acoperite. Deciziile legate de acțiunile umanitare sunt luate alături de parteneri strategici specializați în asistarea grupurilor vulnerabile de refugiați, dar și urmărind și comunicând permanent cu instituțiile statului român. Suntem în legătură permanentă cu Direcția Situațiilor de Urgență (DSU).

Sponsorizările și donațiile din Fondul Solidari pentru Ucraina vor fi folosite integral pentru a veni în ajutorul refugiaților prin realizarea de parteneriate strategice și logistice cu ONG-uri acreditate și cu instituțiile statului român.

Fundația Comunitară Prahova este membră a Federației Fundațiilor Comunitare din România, prin care suntem în contact cu 17 Fundații Comunitare din România, cu ONG-urile din zonele de graniță și cu Departamentul pentru Situații de Urgență.

www.fundatiacomunitaraprahova.ro

Cum se implică Fundația Comunitară Prahova:

1.     Am lansat Campania de atragere de donații și sponsorizări de la donatori individuali și companii.

2.     Utilizăm fondurile atrase în parteneriat cu organizații specializate, pentru a răspunde nevoile imediate, cât și celor care vor aparea pe termen mediu și lung, astfel încât resursele să fie folosite cu un impact cât mai mare.

3.     Raportăm transparent în legătură cu toate achizițiile făcute și serviciile oferite.

Resurse:

- Standardele internaționale umanitare care descriu seturile de acțiuni necesare pentru ca persoanele afectate de criză să beneficieze de acest drept. https://spherestandards.org/

- Formular pentru centralizarea ofertei de asistență umanitară al Departamentului pentru Situații de Urgență

- Grupul de ajutor „Ploieșteni pentru Ucraina”  https://www.facebook.com/groups/764950161554803

- Platforma creată de Code 4 Romania Dopomoha înseamnă “ajutor” în ucraineană. Ajutor pentru refugiații ucraineni care au nevoie rapid de informații corecte: care este procedura de intrare în țară, care sunt metodele de solicitare a azilului în România, care sunt drepturile și obligațiile persoanelor care intră în țară, la ce resurse pot avea acces etc. Accesează platforma aici: https://dopomoha.ro/ro

Contactează-ne și împreună putem decide modul tău de implicare!
Isabela Alexe - director executiv
isabela@fundatiacomunitaraprahova.ro / 0726.382.864