Susține proiectele prahovene
23 June 2020
Fețele nevăzute ale pandemiei de COVID-19.
11 September 2020

Noi credem că tinerii adaugă valoare județului nostru și au un potențial excepțional de a influența în bine comunitatea din care fac parte. Se pot implica cu dăruire și își pot urma cu perseverență visurile atunci când au un mediu cât mai sigur! Ajutorul primit în această etapă și modelele cu care intră în contact, pot avea un impact profund în parcursul lor de viață. Această perioadă de devenire reprezintă una dintre cele mai importante etape în dezvoltarea lor ca adulți, de a experimenta valorilor pe care își vor clădi, ulterior, întreaga viață.

Am creat „Fondul de burse și mentorat” cu scopul de a oferi celor mai perseverenți și dedicați dintre tinerii ploieșteni suportul necesar pentru a depăși greutățile cu care se confruntă în parcursul lor de a-și realiza întregul potențial. Susținem acei tineri care ne inspiră prin determinarea lor, care pot inspira alți colegi și pot fi modelele unei generații.

Mai mult decât ajutorul financiar, ne propunem să creăm o comunitate de mentori care vine în sprijinul tinerilor bursieri. Realizăm, astfel, o punte între generații și un mediu sigur prin care se pot transfera experiențele de viață ale unor lideri prahoveni care s-au dezvoltat intuitiv,  prin curajul de a accepta și depăși provocările cu care s-au confruntat.

Conexiunea și schimbul de idei între bursieri, între bursieri și mentori catalizează o comunitate de suport în care tinerii merituoși și talentați sunt susținuți cu încredere în devenirea lor. Această experiență va sta la baza unei conștiințe filantropice și civice, care îi va face să se reîntoarcă cu drag și recunoștință către orașul în care au crescut.

CINE POATE APLICA

Invităm să aplice la „Fondul de burse și mentorat” elevii înscriși într-o unitate de învățământ din județul Prahova, se află într-una din clasele V-XII, fac parte din familii cu venituri de cel mult 1500 lei per membru de familie. Vrem să cunoaștem acei elevi care doresc să își împlinească un vis, din sfera profesională sau personală, care fac dovada faptului că realizează activități în a-și transforma visul în realitate. Aplicația este sub forma unei scrisori de intenție, prin care elevul prezintă: obiectivul pe care dorește să îl atingă și în ce perioadă de timp, modul în care realizarea acestui obiectiv este relevant și important pentru parcursul său de dezvoltare profesională, pașii pe care își propune să îi realizeze pentru îndeplinirea obiectivului, modul în care va fi utilizată bursa primită, piedicile și oportunitățile întâlnite anterior.

CE CONȚINE DOSARUL APLICANTULUI

Pentru a aplica la „Fondul de burse și mentorat” elevii trebuie să pregătească scrisoarea de intenție, declarația pe propria răspundere a unui părinte/tutore cu privire la veniturile pe membru de familie, o adresă a părintelui/tutorelui către comisia de evaluare a aplicațiilor prin care să își prezinte copilul și visul pe care acesta dorește să  îl realizeze, modul în care îl susține în dezvoltarea lui și în îndeplinirea acestui vis, modul în care bursa primită va completa eforturile sale.

PROCESUL DE SELECȚIE

Selecția se va face în două etape, primul pas este trimiterea dosarului pentru stabilirea eligibilității,  cel de-al doilea pas este reprezentat de un interviu cu mentori din program și reprezentanți ai Fundației Comunitare Prahova.

CARE ESTE SUMA PRIMITĂ DE FIECARE CÂȘTIGĂTOR

Elevii pot aplica pentru a beneficia de  o sumă între minim 2400 de lei și 6000 de lei, pentru a-și realiza un obiectiv care poate fi realizat într-o perioadă de timp cuprinsă între minim 3 luni și maxim 12 luni.

CUM VA FI ACORDATĂ BURSA

Bursa va fi acordată eșalonat, lunar sau trimestrial, în funcție de obiectivul său, condiția pentru a accesa următoarea tranșă este aceea de a raporta suma primită deja și pașii realizați.

CUM TE POȚI IMPLICA

O comunitate puternică poate susține mai mulți tineri în îndeplinirea visurilor lor! Alătură-te „Fondului de burse și mentorat”, susține financiar visul unui elev care merită, fii mentor în program sau dă vestea mai departe prietenilor tăi și creați împreună un grup de susținători pentru visul unui elev!

DONEAZĂ ACUM

[EUPLATESCDONATIONFORM]